Nederlands   Deutsch   Français   English   

NEWS

Interne link‘Technology in Healthcare Education’ steekt met bootcamp voor de eerste keer de Limburgse grenzen over

Op 11-10-2017 vond het eerste bootcamp voor studenten en leerlingen plaats. Naar aanleiding hiervan verscheen volgend persbericht.

200 jongeren uit Euregio Maas-Rijn brainstormen over de zorg van de toekomst

Woensdag 11 oktober gingen in Val Benoit in Luik 200 hogeschoolstudenten en leerlingen uit het secundair onderwijs de uitdaging aan om zorg en techniek op mekaar af te stemmen. Na een massale brainstorm stelden de jongeren aan een ruim Euregionaal publiek hun oplossingen voor een aantal problematieken uit de zorg voor. Het Interreg-project ‘Technology in Healthcare’ kende met dit allereerste bootcamp een sterke start voor de regio Luik en Belgisch en Nederlands Limburg.


Hogeschool UCLL, Luca School of Arts, Zuyd Hogeschool, CECOTEPE en Espace Qualité Formation van de Provincie Luik, brachten voor ‘Technology in Healthcare’ studenten en leerlingen samen om oplossingen uit te werken die aan de noden van de hedendaagse zorg voldoen. In een pitch van 3 minuten stelden de jongeren hun ideeën voor. Deze gingen van een wandelparcours en memory game voor mensen met dementie tot een gepersonaliseerde polypil.

Bart Jacobs, projectleider hogeschool UCLL: “Vergrijzing van de bevolking en andere demografische veranderingen in de Europese maatschappij hebben impact op de werking en personeelsbehoefte van ons zorgstelsel. Tegelijk tonen OESO en EIT studies aan dat er nood is aan opleidingen die nauwer aansluiten bij het werkveld. ‘Technology in Healthcare’ komt aan beide noden tegemoet.”


Lancering THE!

Op 01/06/2017 vond de lancering van Technology in Healthcare Education plaats.
De foto's staan online! Bekijk ze hier
image-163339-collage.w640.png