Nederlands   Deutsch   English   Français   

NEWS


"Technology in Healthcare Education results 2019”

May 21st,

T2-campus · Thor Park 8040 · Genk (BE)

Programme

13:00     Registration & Welcome coffee

13:40     Welcome & Introduction

13:45     Opening speech                             

14:00     Innovation Market / 2 Workshops in parallel

Workshop 1: Het belang van menselijke zorg bij personen met dementie

Workshop 2: Valdetectie

16:00     Closing address & Handover of diploma's

16:30     Reception

17:00    EndInterne link‘Technology in Healthcare Education’ opnieuw over de taalgrens

Dinsdag 9 oktober 2018 werden in de provincie Luik 160 hogeschoolstudenten en leerlingen uit het secundair onderwijs door Zorginstellingen en bedrijven uit Vlaanderen, Nederland en Wallonië uitgedaagd om zorg en techniek op mekaar af te stemmen.

Een aangepaste grasmaaier voor (jong)volwassenen met het Downsyndroom, een audiovisueel stimulatie systeem voor mensen met een mentale beperking, een AR app voor zorgprofessionals in de ouderenzorg, dit zijn maar enkele voorbeelden van projecten die de oproep aan het adres van de zorgsector teweeg bracht. Aan deze en andere projecten zullen dit academiejaar studenten uit de Euregio (Maas-Rijn) samenwerken en oplossingen bieden voor een aantal problematieken uit de zorg. Met dit tweede bootcamp bestendigt het Interreg-project ‘Technology in Healthcare Education’ zijn succes in de regio’s Luik, Belgisch- en Nederlands Limburg. Bart Jacobs, projectleider hogeschool UCLL: “We willen met het project jongeren vanuit verschillende opleidingen samenbrengen om aan de zorgnoden van de toekomst te werken. De Euregionale meerwaarde die zodoende gecreëerd wordt, is op verschillende manieren zichtbaar. We trachten niet alleen Euregionale teams samen te stellen, maar ook oplossingen voor zorgnoden met een regionale insteek te transfereren binnen de Euregio.”Over Technology in Healthcare Education (THE!) is een grensoverschrijdend project waarbij studenten worden opgeleid voor de zorg van de toekomst. Multidisciplinariteit, Euregionale mobiliteit, creatie van technologische zorginnovaties en het beter voorbereiden van studenten en leerlingen voor de Euregionale arbeidsmarkt staan hierbij centraal. THE! is een driejarig project en kwam tot stand dankzij de financiële steun van Interreg Euregio Maas-Rijn en de Provincies Limburg, Luik en Nederlands Limburg.

Technology in Healthcare Education - Results 2018

16 MEI Zuyd-Hogeschool, Heerlen

Op 16 mei stellen wij u de resultaten voor van de cases uit Wallonië, Vlaanderen en Nederland waaraan studenten hoger onderwijs samen met leerlingen uit het secundair onderwijs i.s.m. zorginstellingen en bedrijven werkten. Samen ontwikkelden zij innovatieve oplossingen op maat van de eindgebruiker.

Prominente sprekers geven hun visie over de zorg van de toekomst en het belang van innovatief ondernemerschap.

Interne link‘Technology in Healthcare Education’ steekt met bootcamp voor de eerste keer de Limburgse grenzen over

Op 11-10-2017 vond het eerste bootcamp voor studenten en leerlingen plaats. Naar aanleiding hiervan verscheen volgend persbericht.

200 jongeren uit Euregio Maas-Rijn brainstormen over de zorg van de toekomst

Woensdag 11 oktober gingen in Val Benoit in Luik 200 hogeschoolstudenten en leerlingen uit het secundair onderwijs de uitdaging aan om zorg en techniek op mekaar af te stemmen. Na een massale brainstorm stelden de jongeren aan een ruim Euregionaal publiek hun oplossingen voor een aantal problematieken uit de zorg voor. Het Interreg-project ‘Technology in Healthcare’ kende met dit allereerste bootcamp een sterke start voor de regio Luik en Belgisch en Nederlands Limburg.


Hogeschool UCLL, Luca School of Arts, Zuyd Hogeschool, CECOTEPE en Espace Qualité Formation van de Provincie Luik, brachten voor ‘Technology in Healthcare’ studenten en leerlingen samen om oplossingen uit te werken die aan de noden van de hedendaagse zorg voldoen. In een pitch van 3 minuten stelden de jongeren hun ideeën voor. Deze gingen van een wandelparcours en memory game voor mensen met dementie tot een gepersonaliseerde polypil.

Bart Jacobs, projectleider hogeschool UCLL: “Vergrijzing van de bevolking en andere demografische veranderingen in de Europese maatschappij hebben impact op de werking en personeelsbehoefte van ons zorgstelsel. Tegelijk tonen OESO en EIT studies aan dat er nood is aan opleidingen die nauwer aansluiten bij het werkveld. ‘Technology in Healthcare’ komt aan beide noden tegemoet.”


Lancering THE!

Op 01/06/2017 vond de lancering van Technology in Healthcare Education plaats.
De foto's staan online! Bekijk ze hier
image-163339-collage.w640.png